Contall d.o.o. Nova Gorica,
Erjavčeva ul. 2,
5000 Nova Gorica
t | +386 (0)5/330-28-57
f | +386 (0)5/330-28-48
e | info@contall.si
w | www.contall.si
print

Fundacija Jure Robič

Nahajate se tukaj

Človek, ki je v devetih dneh prekolesaril Ameriko od zahodne do vzhodne obale. Človek, ki je ultramaratonsko različico klasičnega Toura prekolesaril v eni etapi. In človek, ki ima pogum sanjati svoje sanje. (iz knjige Samo človek sem)
  • Fundacija Jure Robič
  • Jure Robič prvič na Contallu
  • Jure Robič
  • Prihod iz RAAM-a 2010
  • Juhuhu, kolo je tu
  • Predaja čeka Nalu
  • Predaja čeka Levu

9. decembra 2009 je Jure Robič prvič obiskal računovodsko hišo Contall.
Takrat smo imeli čast spoznati »jeklenega« človeka, ki nas je navdušil s svojo življenjsko filozofijo.

 

O Juretu Robiču

 

Po vrnitvi iz Amerike, kjer se je udeležil RAAM-a in ga tudi zmagal, se je naše sodelovanje še bolj poglobilo, saj je Jure sprejel vabilo in postal prvi ambasador Fundacije Vrabček upanja. Svoje dobro srce je takoj pokazal s tem, da je zmagovalni dres podaril fundaciji z željo, da se zanj na licitaciji zbere čim več denarnih sredstev.


Žal pa je bilo naše sodelovanje prerano prekinjeno 24.9.2010, ko smo prejeli žalostno novico, da je v prometni nesreči umrl kolesar Jure Robič…


Takoj nam je bilo jasno, da vse, kar je velikega naredil, ne sme utoniti v pozabo. Tako je bila ustanovljena Fundacija Jure Robič. Fundacija želi skrbeti za ime Jure Robič in njegov spomin. Nihče ne sme zlorabljati njegovega imena za nizkotna kratkotrajna dobičkonosna prizadevanja.
Skrb za ime je šele začetek. Večina denarja fundacije bo namenjena osnovnemu cilju. Hranili ga bomo za čas, ko ga bo njegov sin najbolj potreboval. Ob vstopu v kruti svet odraslosti. Želimo mu omogočiti to, kar mu je želel tudi Jure, da bi mu bilo takrat lažje, kot je bilo njemu. Lahko, da bo denar potreboval za šolnino, čisto možno je, da bo talentiran športnik, ki bo potreboval finančna sredstva, da pokaže svoj potencial, lahko pa, da si bo želel mirnega življenja in bo potreboval denar za nakup toplega doma zase in za svojo družino. Karkoli že, lahko bo rekel, da mu je to omogočil oče in upravičeno bo ponosen nanj. In takrat šele bo naše delo končano, Juretu bomo pomagali uresničiti njegove cilje.

Drugi cilj Fundacija Jure Robič pa je otrokom iz socialno šibkih družin podariti kolesa in jim omogočiti, da tudi oni doživijo veselje pri vožnji s kolesom. Enako, kot je to občutil Jure Robič...

Akcija Juhuhu, kolo je tu!
 

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

Ne spreglejte

P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Vse pravice pridržane © Contall d.o.o.
Grafični koncept in tehnična izvedba: Carpediem d.o.o.    Vsebine: Contall d.o.o.