Contall d.o.o. Nova Gorica,
Erjavčeva ul. 2,
5000 Nova Gorica
t | +386 (0)5/330-28-57
f | +386 (0)5/330-28-48
e | info@contall.si
w | www.contall.si
print

Podpora Humanitarnemu društvu KID

Nahajate se tukaj

V družbi Contall smo se odločili, da bomo sodelovali in pomagali humanitarnemu društvu KID, saj se zavedamo vse večje revščine, ki se je v zadnjem času zelo razširila tudi v našem okolju.
  • Društvu KID smo prinesli 72 l mleka in 16 vrečk čokolinota
  • Društvu KID smo prinesli 72 l mleka in 16 vrečk čokolinota

O humanitarnem društvu KID


V društvu sprejemajo in posredujejo podarjene rabljene otroške oblekice, obutev, igrače, nosečniška oblačila, odkupujejo in prodajajo rabljeno otroško opremo (vozički, avtosedeži, posteljice, nahrbtniki, košare, posteljnina,...), nudijo brezplačno učno pomoč otrokom nižjih razredov osnovne šole, organizirajo brezplačne jezikovne tečaje, opozarjajo na vse večje stiske mladih družin, brezposelnost, pri njih je tudi VARNA TOČKA za otroke, tako da se le-ti zatečejo po pomoč (nasilje v družini, v šoli, na ulici,...), so zbirni center plastičnih zamaškov na Goriškem.

 

SODELOVANJE

Stalnica

Na sedežu imamo že dalj časa organizirano zbiranje zamaškov. Poleg zaposlenih lahko zamaške prinašajo tudi naše stranke in drugi zainteresirani, mi pa poskrbimo, da jih dostavimo društvu, ki je trenutno edini zbirni center zamaškov na severno primorskem.

Sedaj se zamaški zbirajo za deklico Laro iz Šempetra,ki je na vozičku.

 

Poleg tega bo družba Contall d.o.o. dvakrat na leto društvu pomagala z materialnimi dobrinami, po katerih je takrat največja potreba.

Naš prvi projekt je bil nakup mleka in čokolešnika za otroke. Pri tem spodbujamo tudi naše zaposlene, da pomagajo po svojih močeh ter obleke, hrano ali druge potrebščine, ki jih ne rabijo več, namenijo tistim, ki so jih bolj potrebni.

 

Ostalo

Občinski nagrajenci MONG iz leta 2013 smo se združili in skupaj organizirali dobrodelni koncert.

Koncert je bil v Kulturnem domu Nova Gorica in sicer 26.2.2014. Vstopnina, ki je znašala 10 EUR, je šla v celoti Humanitarnemu društvu KID. Pri tem upamo, da smo olajšali marsikatero stisko, ki je po besedah predsednice društva, ga. Majde Smrekar, zajela že več kot pol prebivalstva. Pravi tudi, da je najhuje, kjer so otroci in brezposelni starši, saj je tu prisotna že lakota, prehranjujejo se iz paketov Karitasa in Rdečega križa, nimajo za položnice, so brez gretja, elektrike…

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

Ne spreglejte

P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Vse pravice pridržane © Contall d.o.o.
Grafični koncept in tehnična izvedba: Carpediem d.o.o.    Vsebine: Contall d.o.o.