Contall d.o.o. Nova Gorica,
Erjavčeva ul. 2,
5000 Nova Gorica
t | +386 (0)5/330-28-57
f | +386 (0)5/330-28-48
e | info@contall.si
w | www.contall.si
print

Zgodovina podjetja

Nahajate se tukaj

Družba je bila ustanovljena in aktivno deluje od leta 1993. Glavna dejavnost predstavlja podporo poslovanju samostojnim podjetnikom, gospodarskim družbam, društvom ter ostalim pravnim osebam ter zasebnikom na finančnem in računovodskem področju. V podjetju že od začetka sledimo filozofiji, da je človeški faktor najpomembnejši dejavnik, ki lahko skupaj s strokovnostjo in zaupanjem predstavlja dobro in dolgoletno poslovno sodelovanje.
  • IPR
  • Contall svetovanje
  • Fundacija Vrabček upanja
  • Fundacija Jure Robič
  • Naj računovodski servis

Eden najpogostejših načinov pridobivanja novih informacij v našem poklicu so seminarji. Podjetju z več zaposlenimi, kot je dokaj hitro postal Contall, je obiskovanje seminarjev predstavljalo že pomemben strošek. Tako smo se odločili in leta 2002 pričeli z novo dejavnostjo – organizacijo seminarjev. Od takrat smo realizirali že veliko seminarjev in delavnic, v sodelovanju s priznanimi predavatelji, ki so strokovnjaki na področju računovodstva, davčnega svetovanja in drugih področjih delovanja naših naročnikov.
Danes je Contall d.o.o. tudi soustanovitelj Inštituta za poslovodno računovodstvo (IPR), ki je prvi v Sloveniji, ki si je za poslanstvo izbral oblikovanje tistega dela računovodskega informacijskega sistema, ki zagotavlja in oblikuje informacije za poslovodno odločanje v družbi, s ciljem notranjega poročanja. Temeljna področja delovanja so razdeljena na 4 skope:

  • izobraževanje in usposabljanje,
  • svetovanje,
  • storitve in
  • raziskovanje.

1.3.2011 je Contall d.o.o. na svojem sedežu registriral poslovno enoto Inštituta za poslovodno računovodstvo.

Družba je v letu 2006 pod svoje okrilje vzela nov, že delujoč računovodski servis. Strategija poslovanja te družbe (Maksi d.o.o.) je vodila k pridobivanju statusa invalidske organizacije, ki bi prioritetno opravljala storitve obračuna plač in drugih osebnih prejemkov ter nudila podporo svetovanja s področja delovne zakonodaje. Contall d.o.o. predstavlja temu »oddelku« podporo in ves čas sodeluje pri razvoju nove izboljšane spletne rešitve s katero bo bistveno izboljšan proces dela in komunikacija v odnosu s stranko. Družba je v letu 2010 dokončno kupila družbo Maksi d.o.o., katere je bila do tedaj le delna (50% ) lastnica.

V 20 letih poslovanja se je družba  prelevila v »računovodsko hišo« ter tako preoblikovala svojo ponudbo v celovito podporo poslovanju samostojnim podjetnikom, gospodarskim družbam, društvom ter ostalim pravnim osebam ter zasebnikom na finančnem in računovodskem področju. Povpraševanje in nove potrebe uporabnikov storitev so tako narekovale premik kretnic v smer celovite podpore in neprestanega razvoja novih in boljših storitev.

Obmejna pozicija nam daje prednost pri pridobivanju strank iz Italije, ki želijo v Sloveniji odpirati družbe ali poslovne enote. V manjši meri gre tudi za obratno razmerje, ko naše družbe poslujejo v Italiji.
Predvsem v zadnjih letih je zaznati zelo veliko povpraševanje po pripravi dokumentacije za ustanovitev družbe in v nadaljevanju po storitvah, ki jih naša družba nudi.
V namen tovrstne ponudbe smo stopili v partnerstvo s priznano računovodsko in revizijsko hišo iz Italije – Datarevi s.r.l. in leta 2008 ustanovili družbo Contall svetovanje d.o.o.

Med drugim, smo se v družbi Contall odzvali klicu pomoči potrebnim otrokom na Oddelku za invalidno mladino v Stari Gori. Z namenom, da bi prispevali svoj kamenček v mozaik, smo konec leta 2008 pristopili k aktivnostim za ustanovitev fundacije in tako v aprilu 2009, ustanovili Fundacijo Vrabček upanja.

Kolikor je mogoče, poskušamo soustvarjati okolje v katerem živimo, zato neprestano pomagamo tudi s sponzorstvi in donacijami športnim in kulturnim društvom kot so NK Adria Miren, Turistično društvo Orehovlje, Turistično društvo Lokovec, Formula VAMA F3000. Do nedavno smo bili tudi ponosni sponzor ultramaratonskega kolesarja Jureta Robiča, ki je kot edini človek na svetu 5 krat zmagal na najtežji utramaratonski kolesarski dirki – RAAM (Race Across America). Naše sodelovanje je žal prekinila Juretova prezgodnja smrt v letu 2010, vendar ga še vedno podpiramo in se spominjamo nanj preko Fundacije Jure Robič.

Med pomembnejše projekte štejemo tudi sodelovanje na izboru za »Naj računovodski servis«, s čimer prispevamo k večjemu ugledu naše dejavnosti hkrati, pa na tak način utrjujemo blagovno znamko ter dajemo obstoječim in bodočim strankam »garancijo«. Tako v letu 2008 kot 2009 smo bili finalisti izbora.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.

Ne spreglejte

P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Vse pravice pridržane © Contall d.o.o.
Grafični koncept in tehnična izvedba: Carpediem d.o.o.    Vsebine: Contall d.o.o.